Tuesday, 23 July 2013

Apa Pun Tak Boleh



Dengar2 September ni Encik Samsung tu duk sibuk nak keluar Note III bagai..
Ura2 lak size die je yang besar sikit dari Note II..
Yang lain semua lebih kurang..
Terasa nak tu ade...
Tapi kenapa diorang tak  improve kan hayat bateri ye..
Kan lagi bagus..ni online sikit bateri cepat je weak..
Tak kan nak gelap kan fon ribu2 tu sepanjang masa kan..
Stress!!!
Beli fon dah memang mahal..beribu habis..
Lepas tu nak kena beli Power Bank lagi..
Kena cas lagi...
Kan bagus kalau diorang buat RnD pasal bateri dulu..
Sekarang semua orang nak mesej mesti thru Fb la..Wechat la..Wasup la..
Semua tu kena online..
Ni la antara sebab shida tak tukar2 fon Experia Ten shida yang dari 2011 tu sampai la hari ni..
Bayangkan fon tahun 2011 function semua still sama dengan fon 2013 except Xperia Ten ni tak ada flash...
Semua software, Line ke..Camera 360 ke..Sugar Crush la..semua ni leh je install..
So..
Sebab tu kalau tukar pun sama je..just size die berubah..Rugi je..
So shida tekad, selagi company2 fon ni tak keluarkan fon yg bateri die sekuat Nokia 3310 dulu2 tu..
Shida tak akan tukar fon..
Stress!!!

So,
Korang2 yang suka pakai fon sekejap tuka sekejap tuka tu..
Tukar lak sebab nak follow trend..
Please....
Jangan la membazir ye..
Jangan jadi mangsa gajet..
Simpan pergi holiday lagi bagus..
Nak lagi power simpan buat pergi Mekah..
Fikir habis2 dulu..
Jangan cepat terpengaruh..

Sama-sama kita beringat..
^_^
 
 
 


2 comments:

SYAMIMI SHABUDIN said...

candy crush.. kecik hati

hatiku berwarna warni said...

haha..ko ngan ayu kan hantu sugar crush..hihi