Saturday, 24 May 2014

APA ITU BIO VELOCITY ALFALFA

Selalu kita dengar kalau nak sihat kena banyak makan sayur dan buah-buahan.
Ok, kita pun makan la sayur, tapi, tahu tak, kadang-kadang portion sayur yang kita makan tu tak mencukupi untuk badan kita. Kalau yang jenis bekerja macam shida terpaksa makan sayur yang dimasak kat kedai tu and kekadang tu layu selayu-layunya sayur yang dimasak. 

Tapi nak buat macam mana dah tak ada pilihan.
Tak pasti tinggal berapa je zat yang tinggal dalam sayur tu. And ada juga orang jenis tak suka makan sayur. Dalam nasi goreng pun boleh kutip letak tepi.


Shida recommend kan kita semua consume Biovelocity Alfalfa. 
Istimewanya Alfalfa Biovelocity ni ialah:
1 sudu alfalfa = khasiat 1 kg sayurApa itu Alfalfa?

Alfalfa adalah tumbuhan berbunga bewarna ungu dalam kumpulan kekacang yang hidup antara 4 hingga 8 tahun tetapi boleh menjangkau sehingga 20 tahun.

Alfalfa mempunyai akar yang sangat panjang dengan sistem akar yang berselirat sehingga menjangkau 15 meter yang menjadikan alfalfa begitu hebat dalam menyerap mineral dan vitamin yang berada jauh di dalam tanah yang sukar dicapai oleh tumbuhan biasa yang lain

 Khasiat Alfalfa

Menyahtoksid

Bahan beracun dan toksid berlegar di sekeliling kita. Badan kita juga mengeluarkan sisa metabolisme yang perlu dineutralkan dan dinyahtoksid setiap hari. Alfalfa membantu mengeluarkan sisa bahan beracun dan tercemar daripada badan.

Menggalakkan sistem penghadaman yang baik

Alfalfa mengandungi sejenis enzim pencernaan yang dipanggil betaine yang membantu menggalakkan proses pencernaan yang baik.
 

Mengalkalikan badan
Tubuh badan berasid adalah umpama magnet yang menarik penyakit. Alfalfa membantu  meneutralkan keasidan badan di samping sifat alkali semulajadinya untuk mencegah atau membantu mengurangkan masalah kesihatan.
 

Menghilangkan bau nafas
Alfalfa mengandungi khasiat yang boleh mencegah masalah nafas dan badan berbau yang diakibatkan oleh masalah penghadaman. Seterusnya, ia membantu meningkatkan fungsi imuniti badan.
 

Mengurangkan haba badan yang berlebihan
Sesetengah makanan menyebabkan badan berasa panas. Salah satu kegunaan Alfalfa yang paling popular adalah untuk mengurangkan masalah panas badan.
 

Menambahkan darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen penting
Klorofil iaitu pigmen hijau yang terdapat dalam alfalfa adalah hampir sama dengan hemoglobin, pigmen merah dalam sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Khasiat klorofil dalam alfalfa boleh meningkatkan bilangan sel-sel darah merah di dalam badan dan seterusnya  meningkatkan keupayaan membawa oksigen yang diperlukan oleh sistem badan.
 

Untuk maklumat lanjut boleh:
Call/Mesej/Whatsapp shida di 013-2529186


No comments: