Thursday, 26 July 2012

HOBI MENJAHIT MANIK

    

Semalam dengan excitednye, shida ngan officemate drive gi kedai Karysma kat Bangi beli manik..memang rambang mata la nak pilih sebab kat kedai tu ada banyak pilihan..Nasib baik shida bawa perca kain baju raya, so tak la penin sangat..Meriah sangat sebab ramai customernya..shida sempat lagi minta ilmu dengan sorang akak ni..memang talkative orangnye, sebab tu shida berani tanya..malu juga..tapi nak try design baru, beranikan juga..Happynye!


Taraa..tengok shida borong manik..haha..bile susun camni rasa cam comel je dorang ni..tak sabar nak jahit..tunggu baju siap, siap la korang..haha..manik ni untuk 2 pasang baju, tapi biasanya mesti ada lebih, so boleh simpan untuk baju akan datang..kan untung tu..

Manik ada banyak shape and diameter die pun berbeza...so depend pada design la..kali ni shida beli yg pearl ngan shape bunga siap tu...sebab tak penah lagi try...

layan lagu cari mood jahit manik... ^_^

Oh ye ada orang tanya mahal tak kos jahit manik untuk 1baju...soalan ni susah nak jawab sebab depend pada design..Kalau design ala-ala diva meme la mahal sikit...diva kan..
tapi kalau design nye ala-ala manis manja gitu, murah la..

Lagi satu, shida minat manik ni start dari mak pastu adik perempuan...jadi meriah la ada geng...ala jahit untuk diri sendiri, rasa puas sangat..hasil kerja tangan sendiri..yang mane nak try tu, try je...jangan takut...cikgu google 24hour..hehe...

#Kedai Karysma tu dekat Bangi..Econsave belah kanan korang, susur jalan kiri, belok kiri dekat traffic light..kedai tu area2 situ la..round2 sikit (tak ingat lorongnye,tapi tau tempatnye) untuk korang yg duk kat area Putrajaya, Kajang, Bangi yg tak tau nak beli kat mane..tak de la jauh2 nak menapak gi Jalan Tar#

3 comments:

azizah :) said...

wah..untungnya shida pandai jahit mani.. boleh bisnes ni yunk...best2...

chempaka sari said...

boleh la jahit untuk baju aku kan kan kan.. ehehehehe

hatiku berwarna warni said...

jijah: jahit simple2 suka2 je..penah terfikir tp takut..kain org mahal2..haha

mim: boleh2..sistem barter la..aku nk HL ko..hehe