Monday, 31 December 2012

Mee Tarik Cina Muslim



Iye..memang mee ni nama dia mee tarik..sebab memang mee yang dibuat sendiri..rasanya owner kedai ni dari China..tapi tak tahu dari area mane..sebab bila tanya diorang tak faham sangat...English pun tak reti sangat..yang melayu pun basic-basic je..air apa? makan apa? tu je..pun boleh berbisnes kat negara kita ni..daebak kan..

sorry..pic tak clear..takde dslr.. hihi


Yang bestnya mee tarik ni..kita boleh tengok die uli-uli tepung tu, tarik-tarik tepung tu, hempas-hempas tepung tu..sampai la jadi mee.. and hygiene die pun tip top..sebab dapur die ada dinding kaca..so customer boleh la tengok kat dalam..so customer leh tengok keunikan dan kebersihan diorang ni..mestilah diorang nak jaga kan..


Masa nak pilih menu ade la gak hampir 10 minit..sebab semua belum pernah makan..jadinya pilih yang simple dulu..lain kali order yang heavy2..sebab takut tak boleh terima dengan tekak..tapi bila dah rasa..mengaumm rasa nak order lagi..haha


Boleh la cuba mee tarik ni..die bukan setakat ada mee je..ada macam-macam..oh kedai die dekat business park baru kat sungai besi..berdekatan dengan kfc sungai besi..try GPS Kfc Sungai Besi..round2 sekitar situ..nanti jumpa..susah nak terangkan jalan sebab area tu baru buka..

# teh 'o' die rasa nipis je..sedap!#

2 comments:

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

mcm best jek mkn kt sini,,hihi msti terangkat=)

nak nak kite leh tgk die masak, bru konfiden

hatiku berwarna warni said...

halal lagi.. harga sangat2 ok lak tu..