Saturday, 23 November 2013

OH MY GALAXY SAMSUNG NOTE II



Stress!

PUNCA STRESS?

Simcard problem.

SIMPTOM?
 
Tetiba hilang network..dia jadi emergency call..
bila dah emergency call tu kira orang hanta mesej and call tak dapat nak masuk..
yang hairan nya internet ok pula..
siap boleh ber insta, ber fb, ber we chat...
segala ber ber la..

So shida tak fikir panjang just restart je fon..
maybe dia jem sebab hampir 18 jam duk godek godek dia..
sekali dua..bila restart dia terus ada network..
tapi makin lama makin teruk lak..
Nak kena restart banyak kali baru ok..

Shida pun google la ape problem Note 2 selalu jadi..
terasa nak nangis bila tak jumpa problem macam shida ni
ada yang lebih kurang je..

So shida pun nekad pergi balik kat kedai tempat shida beli Note.
orang tu suruh hantar warranty..sebab still ada lagi..
siap nak pegang fon shida 2 minggu..
berat hati shida nak bagi sebab fon sekarang ni dah macam oxygen..
tak keruan nanti..
so orang jual tu suruh try dengan simcard lain dulu..
mane la tau..

so shida off simcard Umobile shida masuk simcard lain..
sehari shida cuba..
tengok..
Note 2 shida ok je dengan simcard tu..

SOLUTION?

Tapi dalam hati ni berdebar la juga..
Shida pun pergi center Umobile di Timesquare..
Minta TUKAR SIMCARD..
Alhamdulillah,
FREE OF CHARGE!
lepas tu boleh guna terus..

Terus tukar simcard dekat situ..

PERUBAHAN?

Yeay!
Internet terus laju..
Line bar terus penuh..
Rasa macam pakai fon baru pulak..
haha..
nak tergelak rasa bila fikir balik dah nak sebulan internet macam siput..
tapi boleh sabar je.. 


PERASAAN?

Semakin jatuh hati and sayang kat Note 2 itu..
(*^_^*)







2 comments:

najihah sahami said...

haha..meh2 tukar fon tu ngan kite. merasa jugak nak berNOTE2 ni. hee

Shahida Hassan said...

@najihah: hihi..die dah sihat sekarang