Friday, 30 March 2012

8 TIPS JIMAT BELI MAKEUP DAN KEPERLUAN DIRI

Assalamualaikum readers and bloggers!
Nah bonus utk korang..tips shopping barang keperluan diri dan kecantikan..sekarang ni kos utk beli produk kecantikan n penjagaan diri lelaki dan perempuan sama mahalnye kan..kadang-kadang ter over bajet lak bile semuanye abis sekali gus..


Jom kite cek kalau boleh kite cut cost mane yg patut..


1. Free Sample 

Ambil sample kat kaunter-kaunter kecantikan cam yg ade kat Parkson or Jusco tu..lagi untung sample tu sebenarnye memang produk korang..

2. Kupon dan Kad Diskaun

Simpan kupon-kupon @ kad diskaun yg korang dapat dalam wallet @ handbag..so bile korang nak bayar leh la guna..tak la rugi kalau tersimpan je kat umah..lg best kalau korang rajin tengok web produk korang tu..sebab kadang-kadang dorang bg terhad bagi sape yg apply..

3. Promotion and Sales time!  

Masa tgh online fB ke twitter ke ce tengok web produk korang tu bile dorang buat sales..so catat dalam diary..then korang leh bajet duit utk beli masa sales..untung tau..contohnye Watson selalu buat sales..paling kurang pun 10%..

4. Alahan pada produk

Oh yea..masa beli ape jua jenis produk..pastikan ambil dulu trial pek dia..kalau sesuai dan tak timbulkan gatal-gatal ke..ruam ke..baru beli pek yg besar..kalau beli yg besar terus konon lagi jimat tetiba tak sesuai..kan rugi tu..

5. Ubat-ubatan dan farmasi

Selalunya farmasi bagi harga murah and selalu buat promosi..sape yg ambil extra vitamin lagi best kalau pergi beli kat farmasi..lagi selamat dan jimat..

6. Plan masa shopping

Kalau beli magazine cuba check kot-kot ada pasal pelancaran produk baru ke..leh la korang gi utk dapatkan gift dia..untung-untung kalau perfume punya launch ke..mesti dia buat offer yg giler-giler punya..

7. Shopping tetap Shopping
 
Perasaan tak Elianto selalu buat jualan gudang..ade banyak lagi produk yg selalu buat jualan gudang...ajak kawan-kawan gi beli..mesti masa korang bershopping tu lebih enjoy..Tak kesah la mana tempat yg korang shopping sebab shoping tetap shopping..hehe

8. Shopping bersama-sama

Jom menyelam sambil minum air..dengan ajak kawan-kawan or adik-adik korang masa gi shopping..untung-untung ade offer yg buy 1 free 1..so korang leh set ngan kawan-kawan korang..bestnye!



Selamat Bershopping korang...  ^_^

4 comments:

alyn adnan said...

waaa... tak terfikir pun yg no.8 tu .. hehe ^^, thanks :)

hatiku berwarna warni said...

kan-kan..kalau gi shopping masa raya lg bertambah best taw..

Asy Faro said...

=)

hatiku berwarna warni said...

tq asy fro.. ^_^