Wednesday, 4 April 2012

Jom Main Kuiz : Kenapa Korang Still Single?

Korang yang still single tu jangan monyok-monyok atau jeling tajam-tajam kat kuiz ni..meh-meh tengok ape sebab korang still single..single does not you are lonely right..mungkin belum ada jodoh lagi..kuiz ni just nak tengok korang ni cerewet ke tak dalam memilih pasangan hidup..*psst..tak wajib betulkan..hehe
1. Setiap kali ade orang mengorat korang...korang terus...

A. Menjauhkan diri
B. Malu-malu tapi mahu
C. Excited pastu try dekati diri dia 

2. Nak kekasih yang..

A. Handsome dan stylish
B. Sederhana dalam semua hal
C. Ade pendapatan tetap so tak la nyusahkan kita nanti

3. Masa tengah window shopping terserempak ngan secret admire korang..korang terus...

A. Tegur dan ambil no fon takpun facebook dia
B. Senyum pastu terus jalan (maluuu)
C. Malu-malu tapi bagi signal suruh dia tegur korang..

4. Korang putus dengan bF lama sebab...

A. Si dia cari yang lain
B. Korang tak luahkan isi hati korang
C. Korang reject cinta dia sebab bukan taste korang

5. Kali terakhir dating..

A. 2 tahun yang lepas
B. Minggu lepas
C. Tak ingat

6. Antara cinta dan kerjaya...mana lagi penting?

A. Cinta
B. Kerjaya lagi penting..masa depan tu..
C. 2 - 2 penting sebab kalau berjaya tak ada kekasih..boring la..



Mari mengira jawapan!

1.  A=1    B=2   C=3
2.  A=2    B=3   C=1
3.  A=3    B=1   C=2
4.  A=1    B=3   C=2
5.  A=3    B=2   C=1
6.  A=2    B=1   C=3


Berdebar ke?
Tarik nafas...


0 - 10  TERLALU CEREWET

Korang terlalu memilih and kadang-kadang rasa si dia tak setanding dengan korang..percaya atau tak orang yg terlalu cerewet selalunya berakhir dengan kekecewaan..sebab ape? Sebab terlalu mengharap yg perfect..tapi bila tak dapat..korang akan rasa marah..pastu terus hilang rasa cinta kat dia..hurm..korang kena sedar nobody's perfect..

11 - 18 AGAK MEMILIH

Korang pandai menyorok sikap memilih korang ni..Walaubagaimanapun, korang tak pernah memandang rendah kat si dia kalau dia tak cukup syarat untuk bercinta dengan korang..Tak salah korang buat syarat sebab hidup ni pilhan kita..tapi kena ingat..kita hanya mampu merancang..Maha Esa jua menentukan..

19 - 24 TIDAK MEMILIH

Wah hebat la korang ni..korang meletakkan kotmitmen belajar atau bekerja yg utama baru bercinta..Korang tak pernah menolak untuk bercinta cuma jodoh je yang tak sampai lagi..jangan putut asa..jodoh itu anugerah Maha Esa..Bila masa yang sesuai korang terus bercinta dan akhirnya membina mahligai cinta dengan si dia yg mampu membahagiakan korang..

5 comments:

Tieah Madian said...

Agak memilih.. Markah 12.. Hahaha..

nadzeera said...

nad ???
13
agak memilih..
yeke? mcm x je..hehhe
thanks :)

hatiku berwarna warni said...

tieah ngan nad sama la kita..takpe agak memilih kire ok kan2..hehe

alyn adnan said...

13... hehe . oke lah tu

hatiku berwarna warni said...

eeh sama kategori la kite ea alyn..