Wednesday, 4 April 2012

Jom Check Ada Tak 10 Tanda Pemalas kat Korang

Sejak akhir-akhir ni shida rasa cam malas aje..lagi-lagi kelas dah start..cuti berbulan-bulan buat shida syok aje..balik kerja terus je balik rumah makan tido..pastu layan korea ke..hehe..oh yea..kalau nak tau..shida buat part time degree kat uitm shah alam..kelas malam..tapi semalam masa kat class, tetibe lecturer dengan wajah slumber bagitau next week dah mid term...menangis shida dalam hati..tak terasa pun masa berjalan..notes pun tak print out lagi..

So untuk memotivasikan diri sendiri ngan korang dari jadi malas kita tengok tanda virus M ni macam mane..

1. Selalu bagi alasan kalau ada orang minta tolong

2. Sampai hari ni tak pernah join aktiviti sosial macam gotong royong..

3. Tak kemas tempat tidur..terus bangun pegi mandi je..haha

4. Separuh dari sehari korang banyak habiskan masa dengan tido...

5. Orang tengok bilik / meja korang cam tongkang pecah tapi korang rasa cam kat syurga...


6. Kalau orang sedih sebab tak dapat capai target..korang lak fikir bukan rezeki pastu terus kuar gi lepak...

7. Cara korang cover sweather (baju sejuk) yang dah lama tak basuh dengan sembur perfume 1 tong..wahahaha..melampau..


8. Sanggup berlapar kononnya diet..padahal malasnye nak gi kedai makan..makan jela ape yang ade...

9. Setiap pagi muka korang monyok je..tak ceria pun..sampai kan office mate pun perasan..

10. Tak rasa nak berubah pun sebab dah rasa ok la kehidupan sekarang ni..nak ape lagi kan...(ish..ish...)


So macam mane? ade yang kena kat korang tak? takpe kadang-kadang nak mals sikit pun takpe..tapi jangan biarkan sangat...nanti lemau  je sepangjang hayat ni..tak syok arh..semangat sikit...

mood: yes..yes..dah print out notes! huhu

2 comments:

alyn adnan said...

ooo.. peminat korea jgk ea..? hihi..
Alyn baru pandai nk layan , dulu pelik tgok kawan2 suke sgt tgok citer korea .. bile mula berjinak ngan citer korea nie baru tawu.. best rupenye.. hahaha :D

hatiku berwarna warni said...

mm2 lama2 jd addict taw..bile dah stat ngadap korea..abis la blog ni terbia..tu yg mls tu..