Thursday, 12 April 2012

Jom Main Kuiz : Adakah Korang Ni Dikira Sahabat Sejati?

1. Kawan rapat korang ajak kuar tengok wayang, tapi yg tak best dia selalu cancel last minit....

A. Boleh je..tapi dia yg belanja...
B. Tolak ajakan...takut terkena lagi..
C. Terima ajakan dia and maafkan je yg sebelum-sebelum ni..

2. Masa ada satu majlis, korang terjumpa dengan lelaki/girl yg korang minat dan dia ajak korang lepak jap...tapi masa tu kawan korang sebenarnya tak selesa and nak balik..korang...

A. Suruh kawan korang tu balik ngan orang lain..
B. Balik dengan kawan korang lepas bagitau sebab korang kena balik kat lelaki/girl yg korang minat tu..
C. Korang dengan lelaki/girl tu tukar-tukar no fon pastu baru gerak balik..

3. Kerap tak korang bermesej dengan kawan korang?

A. Seminggu sekali / masa nak jumpa je
B. Setiap hari
C. Kadang-kadang untuk meluahkan rasa hati

4. Korang dengan kawan korang nak jawatan yg sama kat kolej/office...Tindakan korang...

A. Ooopss..korang rasa pelik je..
B. Apa salahnye kan...persaingan yg sihat..
C. Tarik diri bagi peluang kat kawan korang..

5. Selalu tak korang tolong angkat barang, pinjam pakaian tak pun belanja kawan korang?

A. Kalau dia tak kesah..korang ok je
B. Korang memang jenis tak berkira
C. Jarang sebab korang yg selalu mintak tolong

6. Bagi korang sahabat tu umpama....

A. Kekasih kedua..
B. Macam family
C. Patah tumbuh hilang berganti

7. Kawan korang selalu mintak tolong hanta kan @ ambil dorang kat mana-mana...

A. Boleh kalau korang free
B. Tengoklah dulu...
B. Boleh tapi masa hari-hari tertentu je..



Jom Kira!

1.   A=1       B=2       C=3
2.   A=2       B=3       C=1
3.   A=1       B=3       C=2
4.   A=1       B=3       C=2
5.  A=2        B=3       C=1
6.  A=2        B=3       C=1
7.  A=3        B=1       C=2



Penilaian :


15 ke atas
Korang memang ngam!
Korang memang seorang kawan yg baik..tak merungut apa pun ngan kawan korang...Korang sekepala dengan kawan korang tu..korang sanggup berkorban untuk kawan korang...

14 ke bawah
Korang hanya teman rapat..
Korang berdua baik tapi ada hal-hal yg korang still malu nak share...Boleh bertukar fikiran ngan idea dalam hal-hal yg tak sensitif macam hal family, duit ngan love..Ada rahsia di antara satu sama lain..

7 ke bawah
Fake!!
Korang selalu cabar-mencabar, syak wasangka dan bersaing-saing dalam banyak perkara..korang rapat hanya dalam satu hal penting saja..Korang akan berjumpa bila perlu dan menguntungkan je..Paling dasyat korang ade simpan rasa cemburu yang membuak dalam diri..

3 comments:

alyn adnan said...

nice sharing.. mmg ngam arhh ! hehe :)

hatiku berwarna warni said...

hihi..bestkan ble ade kwn yg ngam ngn kite..best!

man said...

kena cari kawan yg susah senang sama..heheh