Friday, 13 April 2012

Jom Main Kuiz : Nak Rujuk Balik ke TAK?

1. Korang berkenalan sejak...

A. Sekolah lagi..
B. Zaman Universiti
C. Setahun yg lepas

2. Kenangan paling manis yg susah dilupakan dengan dia...

A. Hadiah seutas rantai masa dia mintak couple...
B. Dia call korang dalam kul 3 pagi masa korang tengah bermimpi just nak dengar suare sebab ia tak boleh tidur...
C. Belum sempat ada kenangan manis..

3. Apa yg korang harap masa korang tengah couple dengan dia tapi tak dapat sampai la ade krisis ni..

A. Kejujuran dan keikhlasan
B. Sikap romantik dan caring...
C. Tak ade..sebab korang terima apa saje yg dia ada..

4. Punca korang nak putus sebab?

A. Ego dia yg tinggi sangat..
B. Curang!!!
C. Maybe tak de jodoh..pasrah jela

5. Alasan dia nak couple balik dengan korang...

A. Tempat korang tak leh diganti dengan orang baru tu..
B. Sunyi lak sebab korang takde..
C. Dia tengah kecewa dengan gf baru dia tu and korang je pandai hiburkan hati dia..

6. Apa yg dia buat untuk rujuk balik dengan korang....

A. Merayu memujuk menangis-menangis
B. Hari-hari call, mesej, tweet anta hadiah..bunga, bear, coklat..
C. Nampak perubahan si dia..

7. Kalau korang list kan kebaikan dengan keburukan dia..mana satu yang lebih banyak?

A. Kebaikan
B. Keburukan
C. Sama banyak

8. Hidup korang masa dia takde...

A. Happy bersama sahabat dan family..
B. Rasa hidup ni tak bermakna...
C. Pasrah and teruskan hidup yg baru..



Kira markah korang....

1. a=3     b=2   c=1
2. a=1     b=3   c=2
3. a=1     b=2   c=3
4. a=2     b=1   c=3
5. a=3     b=1   c=2
6. a=1     b=2   c=3
7. a=3     b=1   c=2
8. a=1     b=3   c=2


Ini lah hasilnya...


18-24
Cinta korang berdua kuat..korang berdua tak boleh saling melupakan..mungkin korang membuat keputusan terburu-buru dulu..biasa la kadang-kadang ade krisis besar..lebih baik korang berdua saling bermaafan dan memberi peluang utntuk baiki lagi kelemahan diri..Mungkin bila korang rujuk balik..hubungan korang makin kuat dan kekal hingga akhir hayat..


12-17
Ooops untuk korang yg sedang dilema..korang kena cek betul-betul alasan dia nak rujuk kembali..korang juga kena fikir masak-masak tentang diri korang..sama ada korang ingin bersama kembali atas sebab sayang atau sunyi..takut bila terjumpa dengan yg lebih baik..masing-masing cari lasan untuk berpisah..kan buang masa...tetapi apa salahnya kalau dia betul-betul berubah untuk kali ni..korang bagi peluang..nanti korang juga yg untung..lagi-lagi kalau dia tambah romantik..

5-11
Orang macam tu memang layak ditinggalkan terus..tak layak untuk korang yg inginkan hubungan yg positif dan mempunyai masa depan bersama..Korang boleh bersyukur bila korang putus..ni la peluang untuk korang berkenalan dengan yg lebih baik lagi..Jangan ragu-ragu lagi tetapkan hati...Cukuplah luka yg korang rasa..biar ia jadi sempadan untuk korang bercinta dengan yg lain..


So camne korang? Nak rujuk balik ke tak eh...? Tepuk dada tanya akal..yg penting diri kita bahagia..

5 comments:

Dak Fisha said...

haha., fisha pat 19 laaa...

Cik Adieb said...

hehe,sy dpt 14..muehehe

hatiku berwarna warni said...

kuat la ea hbgan fisha ngn dia..best!

cik adieb tgh dilema ke..hihi

man said...

sy dapat 5-11..heheheh

hatiku berwarna warni said...

ape lagi man cari yg baru je..hehe..