Friday, 4 October 2013

PULAU PERHENTIAN SHARILA RESORT DAY 1



Macam tak percaya je..tido pukul 1pagi and dengan senang je bangun pukul 3 pagi..jadi orang pertama bangun lak tu..nampak tak semangat di situ..kejutkan kawan2 yang lain punya la senang..haha..ni kalau masa zaman sekolah dulu macam ni kan bagus..tak la mak - mak penat nak kejut pergi sekolah kan..

Bersiap-siap semua, last2 keluar rumah pukul4.30pagi..punya la 'sekejap' kitorang bersiap..padahal bilik air ade 2..orang pun 8 orang je..haha..tenaga tak cas lagi..slow motion je semua..


Lepas berhenti RnR berkali-kali, sampai la kitorang kat Kuala Terengganu dalam pukul10..yeay! breakfast makan nasi kerabu la kan..semua pakat layan nasi..nasi dagang and nasi minyak..seiously harga makanan ni murah..nasi dagang rm2 sepinggan..nasi kerabu rm3.50..uiiiiks nak pindah la macam ni..

Sampai kat jeti pukul 12 lebih, pastu lepak kat office Sharila Resort sementara tunggu bot pukul 1..Oh ye korang kena hati-hati masa nak cari orang untuk parking kereta kalau bawa kereta..macam shida, orang Sharila Resort tu dah ada orang die kenal and recommend kan..sebab mula2 masuk simpang ke jeti tu dah kena tahan ngan orang2 promote parking..mahal lak tu..rm10 sehari..even lebih rm3 tapi bermakna tu..

Carpak fees = RM 7 per day
Marine park fees = RM 5 per person

Perjalanan ke chalet rasanya 30 - 45 minit kot..tak sedar sebab syok snap picture and tengok laut yang cantik sangat..subhanaallah..rasa macam tak percaya je cantik gak Malaysia ni.. ^_^


3 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah syiokknnyaaa..

hatiku berwarna warni said...

hihi..rasa nk gi lagi..

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

besnyerrr =) nnt kalau nakgi lagi ajak2 ea,hahahah