Tuesday, 6 March 2012

Jom Main Kuiz : Ada ke orang nak dating ngan saya?

Assalamualaikum korang...kuiz kali ni pasal cinta..Korang perasan tak? ade yang tak ade rupa tak de ringgit tapi ade je yg ajak dating kan..dorang pakai ilmu ape ye..haha..tak la..kadang-kadang kita tak perasan ape yang kite buat selama ni buat kita jauh dari di ngorat...hehe..Jom kita cek ikut kuiz ni..


1. Bila first time nak register masuk gym, korang.......
 
   A. pilih yang ade kelas aerobik.
   B. pilih yang semuanye girl sebab tak confident bile berdepan ngan lelaki.
   C. pilih yang ahlinya ramai and siap ade bilik khas lagi.


2. Korang tengah berusaha nak tackle boy/girl kat office/class sampai berbulan-bulan tapi...die tak perasan 
    pun kat korang...So korang terus.....

  A. diet sampai hilang 10kg..mungkin die perasan perubahan mendadak korang tu..
  B. try buat die jeles dengan date dengan kawan lain dari office/class yg sama even korang tak suke..
  C. Give up arhhh..and harap-harap ade boy/girl lain datang..


3. Tiba-tiba boy/girl yg top kat office/class ajak korang makan luar tapi ade desas-desus yg dia nak kiss 
    korang...korang pun...

  A. bagi tau yg korang gi restoran tu sendiri and terus tunggu kat sana sebab korang tak nak berdua-duaan.
  B. tolak ajakan dia dengan alasan korang ni busy giler kalah PM..
  C. kuar je ngan die, tapi kalau die mula menggatal korang tegur ngan berhemahnye..


4. Masa ade event kat office/sekolah korang perasan ade orang asyik tengok korang je..Korang terus...

A. Bagi senyuman menawan kat orang tu..
B. Buat-buat tak nampak..
C. Senyum dan bergerak seorang diri so leh la die datang tegur korang..


5. Kawan korang nak set blind date ngan kawan die..korang...   

A. Tidakkkkk..(menolak)
B. Ok tapi kawan korang berjanji  akan ade sekali..
C. Try jelah..ne la tau melekat kan...huhu


6. Lepas berkenalan, siapa akan call dulu?

A. Biasanye dia yg call dulu..
B. Asyik-asyik korang je call dulu..
C. Dua-dua tak call..


Jom tengok markah korang...

1.  A:2       B:1      C:3
2.  A:1       B:3      C:2
3.  A:1       B:2      C:3
4.  A:2       B:1      C:3
5.  A:1       B:2      C:3
6.  A:3       B:2      C:1


5-8
- Maybe korang ni pemalu kot..Try bagi orang-orang yg nak ngorat tu peluang..Cuba sikap bersahaja, friendly atau peramah supaya kamu tak kekok depan orang lain. Chill. Berdebar sikit-sikit tak ade salahnya..Bila lagi nak berkenal-kenalan kan..

9-12
- Korang nye tahap confident tinggi and pandai control sifat malu korang..Korang tak agresif sgt nak berkenalan sebab korang tak kisah sape yg start dulu. Yg penting korang ni tak takut pada penolakan dan tidak mengharap sgt..Teruskan je sikap cam ni yg penting beri peluang kat sape saje yg ingin berkenalan ngan korang.. 

13-15
Wow! kOrang memang hot! Sampai pening nak buat pilihan dua 'date' pada satu masa..Bagi korang banyak ber'dating' byk pengalaman and lama-lama korang tak nervous lagi bila dikelilingi orang yg tak dikenali..




*sumber: Magazine Remaja, diedit oleh sy*

1 comment:

Aqua Girl said...

da try da kuiz toe
hahahhahaa