Friday, 9 March 2012

10 sebab ada Hari Wanita Sedunia

Assalamualaikum readers n bloggers..
Nak jerit sikit kat korang yg gegirl yg bace post ni 
Selamat Hari Wanita Sedunia!!!!
Date hari wanita sedunia yg sebenar 8 Mac..sorry lambat wish..
Korang tau tak nape ade hari wanita sedunia..sebab wanita ni special sgt..
Bukan la laki tak special..just wanita ni lebih emotional sikit..
Suke bab touching2 terharu ni..hehe..
Ok jom kite tengok ape yg best jadi wanita ni..

wanita penyelamat dunia..hehe

  1. Ade special day macam ladies day di shopping mall, extra discount hari selasa..cam kat tutti frutti, baskin robin and etc.
  2. Girl boleh buat banyak kerja dalam satu masa...tak percaya? Contohnye boleh bergosip sambil makan, membebel sambil kemas rumah..hehe..hebat kan..
  3. Boleh berpegangan tangan dengan kawan rapat sebab normal je..kalau lelaki camni...cam pelik je..
  4. Dapat cincin berlian masa dilamar..bertuahnye kan..dapat free2 je..ops tp dibalas dengan kasih syg...sng je kan..yg penting ikhlas bercinta pasti dilamar dengan istimewa...
  5. Senang je nak bergaya sebab byk style sekarang...yg suke shawl..lilit sana sini dah jadi style..
  6. Stamina kuat giler bile bershopping..ce tengok kalau girl shopping mesti nak round satu kompleks dulu..baru decide nak beli yg mana..
  7. Dilayan special sgt sebab ada kata-kata 'ladies first'..Rasa sgt disayangi kan..
  8. Nak bawak payung masa musim ujan tak yah nak fikir mendalam sgt..beg sandang memang muat sgt..
  9. Ade je orang nak tolong kalau tayar pancit kat tepi jalan..kalau laki mesti segan nak lambai-lambai mintak tolong..
  10. Kerajaan ade wujudkan kementerian pembangunan wanita..khusus utk perjuangkan nasib wanita..

Bagi lelaki jangan la terasa sebab tak ada hari utk korang..
Bukan ape..sebab korang la tunjang kehidupan wanita..
Kan wanita dicipta utk damping korang..
Jangan jealous no...



sumber : magazine remaja, diedit oleh sy la..




4 comments:

ciksusu said...

nape ade 10 sebab jek :D heheh

hatiku berwarna warni said...

bersambung akan datang..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

slmt hari wanita~

hatiku berwarna warni said...

tq..utk miss yui juga..
:)
hepi selalu..