Thursday, 29 March 2012

Jom Main Kuiz : Love Me or Not?

Hai readers and sweet bloggers! Assalamuaalaikum..senyum sikit..nak tanya boleh? sejak kebelakangan ni kekasih hati korang selalu ngan korang ke makin menjauh? opps..jangan la risau k..kot-kot dia bz ke kan..takpe jom kite try tengok ngan kuiz ni... *tapi jangan percaya sgt ye..ni sekadar teori semata-mata*

Cara jawab : Jawab Ya atau Tak


1. Dia selalu cancel dating?  

2. Kalau berselisih pendapat selalu tukar topik lain? 

3. Kalau korang tanya pasal aktiviti dia, dia naik angin cakap korang polis pencen. 

4. Dia selalu elak dari kenalkan korang dengan kawan-kawan dan family dia.. 

5. Perangai dia sekarang dengan awal perkenalan dulu macam langit dan bumi.. 

6. Dia tunjuk tanda-tanda malas nak dengar ngomelan korang macam menguap tak pun kuatkan radio.. 
  
7. Sejak kebelakangan ni dia berbohong ngan korang..

8. Dia buat alasan tak jadi keluar ngan korang sebab nak jumpa kawan dia..

9. Dia tak benarkan korang ikut kalau dia nak lepak ngan kawan-kawan dia..

10. Dah jarang dating sebab dia cakap takut nanti cepat boring..

11. Call n mesej dia boleh dikira dengan jari..

12. Dia jarang cerita aktiviti semasa dia dengan korang..

13. Kalau dating korang lebih byk berdiam dari mengusik @ bergurau..


Jom tengok hasil korang dengan mengira jumlah YA...
Kurang dari 5

Fuhhh..korang di zon selamat..Kekasih hati korang tu sibuk ngan karier dorang tak pun ngan assignment yang melambak-lambak..So untuk menambahkan sayang dia kat korang...Korang bagi semangat kat kekasih hati korang...so dia akan lebih menghargai korang..Kalau ada peluang dating...buat la aktiviti yang jarang korang buat macam g pantai ke? Gi panjat Broga Hill ke..Chill k! Jangan negatif2..


Lebih dari 5

Ooops..macam ada something je..cuba check, korang ada buat benda yg dia tak suka ke? kot la tu tanda dia protes..Ajak la kekasih hati tu berbincang, so tak la makin parah..kalau dia berdolak dalik cakap tak ade ape-ape, masa tu korang try bertegas and cakap kalau tak discuss baik-baik problem tak kan selelsai..Berbincang elok-elok ye..seelok-eloknya cari jalan penyelesaian yg membawa kebaikan..



sumber : remaja

8 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi.. dia ok2 aje..

hatiku berwarna warni said...

alhamdulillah..hihi

saffiya_aleesya @ echa said...

setakat ni Encik saiful saya bg layanan yang terbaeekkkk!! harap2 berterusan laa camtu..bw thanks yer sbb sudi follow blog saya ;-)

hatiku berwarna warni said...

aminn...hihi..sudi2 la bw blog sy lg..hihi

anitadiana said...

salam singgah kak ita membalas kunjungan sambil follow balik..nice blog...tak boleh nak jawap kuiz dah kawin...he..he

MaYa MustWany said...

alamak..dia dh xde..huhuhu..tpi dgn arwah mmg smua TAK.allhamdullilah

Sis AI said...

Wow.. Alhamdulillah, zon slamat. Boleh2 jdi calon suami lg, haha!

hatiku berwarna warni said...

kak nita : tq ea..takpe nanti shida cari kuiz utk yg dah kawen lak..hihi..

maya : sy doakan awk jmp pengganti sebaik @ lebih dr arwah..kuatkan semangat ea..

sis al : yeay! bestnye..hihi