Monday, 26 March 2012

Perkara yang patut para isteri buat kalau dapat tau dia bermadu

Assalamualaikum readers! Ceria-ceria selalu yea..
Ade yang bermadu tak?
Ooops..mesti ramai yang tak suka kan2..
Sama la ngan shida...
So nape la shida buat entry ni ek?
Aritu shida sembang-sembang ngan en bf..tetibe keluar pasal bermadu..
Haha...(dalam hati risau gak la kalau tul-tul terjadi)

Dengan slumber tapi keketaran di dalam hati..shida buat statement...

1. Naikkan nafkah bulanan (mampu isteri dua kena la bagi lebih sket jaga ati wife pertama ni)
2. Berhenti kerja (malas nak tolong hubby dah sebab nanti die yg tambah senang)
3. Berkenalan dengan madu (tunjuk cool la kan)
4. Jadikan madu tu kawan (try jadi sekepala so leh bodek hubby serentak)
5. Hari-hari gi hangout ngan madu..(perabihkan duit hubby, so tak la tambah yg ke3) 
6. Hari-hari dinner kat luar (mogok masak)
7. Kalau raya lak kena bawak balik 2-2 sekali tak kesah la belah kite ke belah madu ke tiap-tiap tahun..( kopak la die)
8. Kalau hubby nak gi date ngan madu, ikut je...(so takla jeles sangat sebab kite leh cite pengalamn kite kat madu tu, so tak la suprise sgt utk madu tu kalau hubby kite wat kat die..haha)

Tapi kan...cara ni cam tak bagus je kan..cam takde agama je..sebab kite tak leh haramkan yg halal..
tapi ni semua teknik-teknik kurangkan stress ngan bagi masa untuk terima kenyataan..(ayat cam pasrah je...)

Tapi kan..dalam hati ni jerit TIDAKKKKK...NEHI HE....NO NO NO...TAK MOOO..
betul ke ni saya suka madu?

Fuhh..

kalau korang ape la yang korang akan buat or jawab kalau hubby korang cakap nak kahwin lagi...?
terfikir tak..hihi..

2 comments:

MaYa MustWany said...

xde hubby..hihihi

hatiku berwarna warni said...

hihi..takpe akan dtg nanti..hehe..persediaan..sy pun takde lagi..